Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лише бажання воювати недостатньо: ХАС відхилив апеляційну скаргу засудженого з проханням про умовно-дострокове звільнення

19 серпня 2022, 10:18

Засуджений торік до 5 років ув’язнення звернувся до Хмельницького міськрайонного суду з проханням умовно-достроково звільнити його від відбування покарання.

У задоволенні клопотання суд відмовив, пояснивши, що засуджений не став на шлях виправлення та ще не відбув визначеного кримінальним законом строку для розгляду питання про умовно-дострокове звільнення.

З проханням скасувати ухвалу місцевого суду та задовольнити його заяву засуджений звернувся до апеляційного суду. Сказав, що має намір взяти участь у війні проти рф, тому просить умовно-дострокового звільнення.

Як встановив суд, чоловік відбуває покарання у виправній колонії з 9 березня 2021 року за злочини у сфері наркотиків, крадіжку, грабіж і легкі тілесні ушкодження. Це вже його сьома судимість.

За цей час він отримав чотири стягнення, не має заохочень, не працевлаштований, не завжди дотримується правомірних та ввічливих взаємовідносин з персоналом установи, вимог умов відбування покарання дотримується під контролем, має посередні характеристики, підтримує соціальні зв`язки із рідними.

Перевіривши матеріали провадження, апеляційний суд погодився з висновком суду першої інстанції – засуджений за час відбування покарання на шлях виправлення не став та не відбув визначеного ст. 81 КК України строку покарання.

«Бажання засудженого захищати територіальну цілісність України у воєнний період не може бути безумовною підставою для умовно дострокового звільнення від відбування покарання», – констатувала суддівська колегія ХАС.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду