Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок жителю Хмельницької області за колабораційну діяльність

12 серпня 2022, 10:00

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області визнав винуватим радника міського голови у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України (ч. 1 ст. 111-1 КК України) та на 15 років позбавив його права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги.

За вироком суду, 5 квітня 2022 року радник Старокостянтинівського міського голови у службовому кабінеті міської ради під час дискусії з тамтешніми посадовцями заперечив збройну агресію рф проти України. Тоді ж звільнився з посади радника.

За словами свідків, написати заяву на звільнення йому сказав міський голова, та ще до того, як піти з посади, радник робив зауваження місцевим журналістам, аби ті не вживали слово «рашист», бо воно ображає росіян. Під час обшуку його помешкання слідчі знайшли карту, на якій Україну поділено між кількома державами, та паспорт громадянина СРСР.

Проаналізувавши докази, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого у колабораційній діяльності доведена.

При обранні виду та міри покарання суд, зокрема, врахував його посередні характеристики з місця роботи, відсутність обставин, які пом’якшують покарання. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, суд визнав вчинення кримінального правопорушення з використанням умов воєнного стану.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду