Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Запорізькому апеляційному суді відбулась робоча зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

11 серпня 2022, 17:42

10 серпня 2022 року відбулась робоча зустріч керівництва Запорізького апеляційного суду, Територіального управління Державної судової адміністрації в Запорізькій області та членів Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Під час зустрічі учасники обговорили низку проблем, що виникли у зв’язку з військовим вторгненням російської федерації до України, зокрема питання евакуації суддів та працівників апарату судів, що знаходяться на тимчасово окупованій території Запорізької області, та безпеки працівників, що були вимушені залишитись під окупацією.

Окрему увагу приділили питанню щодо недофінансування судової гілки влади та пов’язаним з цим проблемам, що безпосередньо впливають на здійснення правосуддя.

Судді розповіли представникам Місії про особливості здійснення правосуддя у справах щодо злочинів проти основ національної безпеки таких як державна зрада, колабораційна діяльність тощо, та кримінальних правопорушеннях проти громадської безпеки, а також особливості застосування запобіжних заходів в такій категорій справ.

Запорізький апеляційний суд