Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України та секретар Ради суддів України відвідали Сумщину

08 жовтня 2014, 13:48

03 жовтня 2014 року в м. Ромни Сумської області святкували відкриття нового приміщення міськрайонного суду.

Нова двоповерхова будівля по бульвару Шевченка, 14 у м. Ромни пристосована під потреби судової установи (суд займає перший поверх). Загальна площа приміщення складає 1022 кв. м, на якій облаштовано 4 кабінети суддів, 3 зали судових засідань, 4 кабінети для працівників, архів, 1 приміщення для тримання підсудних, 1 кімната для конвою, окремий заїзд для конвойних автомобілів.  Всі кабінети обладнано сучасними офісними меблями, встановлено технічні засоби фіксування судових засідань, іншу комп’ютерну та оргтехніку.  

  В урочистостях з цього приводу прийняли участь Голова Державної судової адміністрації України Холоднюк Зеновій Васильович, секретар Ради суддів України Марцинкевич Анатолій Миколайович, начальник територіального управління ДСА України в Сумській області Кібець Віктор Олександрович, голова апеляційного суду Сумської області Ященко Владислав Андрійович, голова Роменської міської ради Салатун Сергій Андрійович, голова Роменської районної ради Хоронько Сергій Васильович, представники правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та громадськості.

Виступаючи з вітальним словом на церемонії відкриття, Голова ДСА України зауважив, що в наш час відкриття нового приміщення суду – важлива подія не тільки для Роменщини, але й для судової системи всієї України, та побажав, щоб судочинство на Сумщині було таким, якого потребує суспільство.

Привітав присутніх з цим знаменним днем також  секретар Ради суддів України, який побажав усім законних і справедливих рішень.

Подарунком для новоселів від гостей став новий персональний комп’ютер.

Після урочистостей очільник ДСА України та секретар РСУ прибули до м. Суми, де в приміщенні апеляційного суду відбулася нарада територіального управління ДСА України в Сумській області за участі всіх голів та керівників апаратів місцевих судів, усіх суддів та працівників апарату апеляційного суду.

Зеновій Холоднюк поінформував про фінансово-матеріальне та організаційне забезпечення судів у поточному році і повідомив про попередні розрахунки, доведені Міністерством фінансів України, щодо фінансового забезпечення органів судової влади на наступний рік, звернувши увагу на окремі проблеми у зв’язку із складною економічно-політичною ситуацією в країні.

Голова ДСА України повідомив про те, що за рахунок понадпланових надходжень коштів судового збору до спеціального фонду державного бюджету ДСА України спільно з Мінфіном судам загальної юрисдикції збільшено на серпень та вересень поточного року фонд оплати праці разом з нарахуванням на 130,3 млн грн з метою доведення середньої заробітної плати до розміру 2 700 гривень.

Анатолій Марцинкевич у свою чергу повідомив про нюанси нової редакції Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також розповів про законопроект щодо спрощення системи надання адмінпослуг, наголосивши на тому, що на даний час триває активний процес реформування судової системи.