Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо тимчасового припинення відправлення поштової кореспонденції (оновлена)

19 липня 2022, 16:12

Cьогодні, 19 липня 2022 року, про тимчасове припинення відправлення поштової кореспонденції повідомили:

Деснянський районний суд міста Києва;

Калинівський районний суд Вінницької області;

Ладижинський міський суд Вінницької області;

Старосамбірський районний суд Львівської області;

Тиврівський районний суд Вінницької області. 

Вказані суди інформують про відсутність можливості надсилання судових повісток, повідомлень та іншої інформації із суду, в тому числі процесуальних документів (копій судових рішень, виконавчих листів тощо) поштовим зв’язком у зв’язку із недофінансуванням щодо витрат, пов’язаних з відправленням поштової кореспонденції.

Звертаємо увагу, що на веб-сайтах цих судів надані детальні пояснення щодо способів отримання інформації у судових справах.

Крім того, Житомирський апеляційний суд повідомив про те, що через відсутність коштів для придбання канцелярських товарів, у тому числі, офісного паперу формату А4, відправка (видача) кореспонденції у судових справах, а саме: копій судових і процесуальних документів, запитів, необхідних для забезпечення розгляду справ, тощо на паперових носіях здійснюватися не буде.

Вся відправка кореспонденції суду здійснюватиметься тільки електронною поштою та за допомогою підсистеми «Електронний суд». З урахуванням цього, при зверненні до Житомирського апеляційного суду необхідно обов’язково зазначати адресу електронної пошти.

Більше інформації на офіційних веб-сайтах судів.