Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні Секретаріат ВРП завершив передачу висновків про відповідність вимогам закону кандидатів на посаду члена Ради від з’їзду суддів

15 липня 2022, 17:10

Секретаріат Вищої ради правосуддя 15 липня 2022 року завершив передачу Раді суддів України та Етичній раді висновків про відповідність кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя та їх документів вимогам, встановленим Законом України "Про Вищу раду правосуддя" стосовно кандидатів, які обиратимуться XIX позачерговим з’їздом суддів України. Таким чином на сьогодні передано всі 46 висновків стосовно кандидатів, що подали документи після повторного оголошення Радою суддів України рішення про дату з'їзду суддів.   

За результатами проведеної роботи всі 46 кандидатів визнано такими, що відповідають вимогам, встановленим Законом України «Про Вищу раду правосуддя». При цьому пакети документів двох з 46 кандидатів визнано такими, що не відповідають вимогам, встановленим Законом України «Про Вищу раду правосуддя».

Як ми повідомляли, Секретаріат ВРП вживає вичерпних заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на посаду членів Ради.

Подальшу долю кандидатів визначать Етична рада та з'їзд суддів України.

Вища рада правосуддя