Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП з’ясовує, коли відновить роботу Конкурсна комісія з добору кандидатів до ВККСУ

06 липня 2022, 16:03

Секретаріат Вищої ради правосуддя звернувся до членів першого складу Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

У листі з метою здійснення секретаріатом ВРП всіх організаційних заходів, необхідних для забезпечення відновлення діяльності першого складу Комісії, висловлено прохання повідомити коли буде відновлено її роботу. Як відомо, організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Конкурсної комісії здійснює секретаріат ВРП.

У ВРП наголосили, що питання формування повноважного складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є вкрай важливим для поповнення кадрами суддівського корпусу, особливо в умовах сьогодення, адже, з-поміж іншого, це дозволить поновити роботу з добору суддів, завершити кваліфікаційне оцінювання діючих суддів.

Крім того, проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є одним із критеріїв, прогрес у виконанні яких, відстежуватиметься Європейською Комісією на шляху України до членства в Європейському Союзі.

Нагадаємо, листом Голови Конкурсної комісії Теда Зажечного від 24 лютого 2022 року ВРП повідомили про тимчасове призупинення роботи Комісії у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні. Комісія поінформувала, що кандидати матимуть можливість подати заяви та брати участь у конкурсі коли про це буде оголошено Комісією.

Наразі у Вищої ради правосуддя відсутня інформація про відновлення роботи Конкурсної комісії.

Вища рада правосуддя