Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо роботи Другого апеляційного адміністративного суду

23 червня 2022, 14:49

Другий апеляційний адміністративний суд повідомляє, що в умовах воєнного стану Другий апеляційний адміністративний суд продовжує здійснювати правосуддя в межах повноважень, відповідно до своєї юрисдикції та в спосіб, визначений Конституцією України та законами України, за дотриманням умов відсутності загрози життю та здоров’ю учасникам судового процесу, суддям та працівникам суду з урахуванням вимог воєнного часу.

Харківська міська територіальна громада входить до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 21 червня 2022 року.

У зв’язку тимчасово обмеженим доступом відвідувачів до приміщень суду, реалізувати право на звернення до суду можливо наступними способами:

• через підсистему «Електронний суд»;

• шляхом направлення документів на офіційну електронну адресу суду – inbox@2aa.court.gov.ua (з обов’язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом);

• засобами поштового зв’язку на адресу – 61057, м. Харків, майдан Театральний, 1;

• за номером телефону 0500472796 – відповідальний працівник суду (в тому числі у разі необхідності особистого звернення до суду, а також з питань надання інформації щодо роботи суду).

У зв’язку з проведення бойових дій у Харківському регіоні, постійним оповіщенням сигналу «повітряної тривоги» про небезпеку авіаційних та артилерійських ударів, перебоями у роботі систем електропостачання та Інтернету, з метою недопущення випадків загрози життю та безпеці відвідувачів і працівників суду, тимчасово обмежено призначення та проведення відкритих судових засідань, в тому числі в режимі відеоконференцзв’язку.

На підставі викладеного рекомендовано учасникам судового процесу для забезпечення апеляційного перегляду справ:

За наявності у матеріалах справи всіх необхідних доказів, письмових документів направляти клопотання/заяви про розгляд справи в порядку письмового провадження за наявними матеріалами без участі заявника. Якщо вважаєте, що Ваша позиція може бути додатково обґрунтована, просимо направляти аргументи разом із клопотанням у письмових поясненнях/заявах/клопотаннях.

Також зазначаємо, що через дефіцит бюджетного фінансування на оплату поштових послуг Другий апеляційний адміністративний суд позбавлений можливості відправлення поштової кореспонденції в повному обсязі.

Другий апеляційний адміністративний суд