Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прийнято рішення про внесення подань про звільнення трьох суддів з посад за порушення присяги

24 січня 2012, 23:28

На засіданні 24 січня 2012 року Вища рада юстиції розглянула питання звільнення суддів з посад за загальними та особливими обставинами.

Так, було прийнято рішення про внесення подань про звільнення 10 суддів з посад за загальним обставинами, а саме: двох – у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено, одного – у зв’язку із досягненням 65-річного віку, семи – у відставку.

На розгляд ВРЮ було винесено 23 пропозицію членів Вищої ради юстиції щодо звільнення 35 суддів з посад за порушення присяги, а також три рекомендації кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Запорізького апеляційного округу від 23 січня 2009 року.

Вищою радою юстиції прийнято рішення про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення з посад за порушення присяги суддів Генічеського районного суду Херсонської області СТРЕБКОВА Юрія Олексійовича, ШКІНДЕРА Олександра Анатолійовича та ВОЛВЕНКА Олександра Івановича. Рішення було прийнято за результатами перевірки членом ВРЮ відомостей, викладених у вказаних рекомендаціях кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Запорізького апеляційного округу, які, утім, рішенням ВРЮ були відхилені через процедурні порушення.

15 пропозицій членів ВРЮ щодо внесення подань про звільнення 26 суддів з посад за порушення присяги відхилено. Затверджено матеріали 11 перевірок з висновком про відсутність підстав для звільнення 45 суддів з посад за порушення присяги.

За повідомленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 29 грудня 2011 року прийнято рішення внести подання до Верховної Ради України про звільнення КІЯШКА Віктора Івановича з посади судді господарського суду Сумської області у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.


Прес-служба Вищої ради юстиції