Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2011 рік Державна судова адміністрація України завершила впровадженням системи відеоконференцзв‘язку

30 грудня 2011, 11:49
30 грудня 2011 року в Державній судовій адміністрації України презентовано внутрівідомчу систему відеоконференцзв‘язку.
Наразі, відбулась відеоконференція між центральним апаратом Державної судової адміністрації України та її територіальними управліннями.
Під час відеоконференції було обговорено питання діяльності Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь.
Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив, що започаткування такого інноваційного зв‘язку в переддень Нового 2012 року є символічним, а відтак, рік розпочнеться на позитиві, і загалом буде добрим. Руслан Кирилюк повідомив, що з початком нового року територіальні управління будуть забезпечені більш сучаснішою технікою та вдосконаленими каналами зв‘язку.
В перспективі - налагодження такої системи зв’язку для спілкування не тільки між ДСА та її територіальним управліннями, але і між ДСА та судами з метою оперативного вирішення нагальних питань, обміну досвідом, проведення семінарів та тренінгів.  
Голова ДСА України побажав всім учасникам відеоконференції гарного Нового року та веселих свят.
Генеральний директор ДП «Інформаційні судові системи» Леонід Богданов зазначив, що започаткування такого виду проурядового зв‘язку є початком роботи в нових умовах та дозволить значно зменшити витрати на міжміські розмови.
Начальники територіальних управлінь ДСА України зауважили прогресивність та корисність такого виду зв‘язку та наголосили на потребі подібних спілкувань.
Водночас, начальник територіального управління ДСА України в Запорізькій області Ірина Бєлікова відзначила, що в процесі тестування територіальні управління ДСА України вже протягом трьох днів користуються системою відеоконференцзв‘язку.
 
Довідково:
Відеоконференція (англ. videoconference, або videoteleconference) - телекомунікаційна технологія, що забезпечує одночасну двохсторонню передачу, обробку, перетворення та представлення інтерактивної інформації на відстані в режимі реального часу за допомогою апаратно-програмних засобів обчислювальної техніки. Відеоконференція — один із видів Groupware, програмного забезпечення для взаємодії між людьми, що спільно працюють над однією проблемою.
Відеоконференції відрізняються від відеодзвінків тим, що відеоконференції покликані обслуговувати конференції, а не окремих осіб.
Як відомо, 16 червня 2011 року в апеляційному суді Івано-Франківської області було презентовано систему відеоконференцзв’язку, встановлену між апеляційним судом Івано-Франківської області та Івано-Франківським слідчим ізолятором за підтримки Міжнародної організації з міграції та сприяння Посольства США в Україні.