Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Етичній раді направлені копії документів кандидатів на посаду члена ВРП

01 грудня 2021, 13:42

Вища рада правосуддя вживає всіх залежних від неї заходів для виконання вимог законодавства щодо забезпечення здійснення перевірки на відповідність кандидатів на посаду члена ВРП критеріям професійної етики та доброчесності.

Як ми повідомляли, 10 грудня 2021 року відбудеться з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, а 22–23 грудня 2021 року – XIX позачерговий з’їзд суддів України. До порядку денного цих з’їздів включено питання щодо обрання членів ВРП.

Відповідно до частини восьмої статті 9 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» секретаріат ВРП, який  здійснював прийом документів, не пізніше наступного робочого дня після завершення прийому документів надсилає їх копії до Етичної ради.

Станом на дати закінчення прийому документів у секретаріаті ВРП була відсутня інформація про початок роботи Етичної ради. Тож 23 листопада 2021 року ВРП звернулася до Державної судової адміністрації України, яка  здійснює організаційно-технічне забезпечення діяльності Етичної ради, з проханням повідомити про початок роботи та надати адресу для офіційного листування з нею.

30 листопада 2021 року ДСА України повідомила, що офіційною адресою для поштового листування з Етичною радою є:  вул. Липська, 18/5, м. Київ, 01601.

З огляду на це ВРП надіслала на вказану адресу копії документів, поданих кандидатами на посаду члена Вищої ради правосуддя для обрання з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ і з’їздом суддів України.

ВРП окремо наголосила на необхідності дотримання вимог законодавства у сфері захисту інформації, оскільки надіслані матеріали містять інформацію з обмеженим доступом, зокрема, персональні дані кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя.

Вища рада правосуддя