Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени Ради суддів України відвідали Іршавський районний суд Закарпатської області

30 листопада 2021, 16:16

Під час виїзного засідання Ради суддів України, яке проходило в Ужгороді 25 - 26 листопада 2021 року, члени РСУ ознайомилися з роботою Іршавського районного суду Закарпатської області. В робочій поїздці їх супроводжували голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош та начальник територіального управління ДСА України в Закарпатській області Олександр Кошинський

Гості були приємно вражені приміщенням районного суду в Іршаві. Будівлю після пожежі у 2016 році відреставрували близько двох з половиною років тому. «За два роки ми змогли не тільки відбудувати суд, а й збільшити його площу за рахунок добудови одного крила із залами судових засідань, звести повноцінний другий поверх із робочими кабінетами для суддів, модернізувати проєкт і завести сюди всі наявні у судовій системі інноваційні технології», - зазначив Олександр Кошинський.

Нині в установі працюють 6 суддів, які мають у своєму розпорядженні чотири зали судових засідань і повноцінні офіси для помічників та секретарів, їх роботу забезпечують працівників апарату, а впродовж року тут розглядається понад чотири тисячі справ. Всі приміщення обладнані сучасними засобами відеоконференцзв’язку, встановлено новітнє серверне обладнання, працює автономна система опалення, встановлено новітнє серверне обладнання, система пожежогасіння і вентиляції, всі кабінети оснащенні необхідною комп’ютерною технікою та укомплектовані офісними меблями.  

Однак питання стосовно підвищення рівня заробітної плати спеціалістів апарату суду залишається актуальним. Голова РСУ Богдан Моніч поінформував, що у Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт, який дозволить змінити схему посадових окладів працівників апарату судів, прив’язавши їх до суддівської винагороди. «Законопрєкт «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо врегулювання оплати праці працівників судів» від 16 листопада 2021 року №6311 має на меті суттєво підвищити заробітну плату працівникам апарату судів і припинити відтік кваліфікованих кадрів», - сказав Богдан Моніч на зустрічі з працівниками апарату суду. Він також запевнив, що Рада суддів України докладатиме максимум зусиль для того, аби норми, які закладені в цьому законопроєкті, запрацювали якомога раніше. 

Фоторепортаж з події - за посиланням.

Закарпатський апеляційний суд