Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжує вживати заходів для початку роботи Конкурсної комісії з обрання членів ВККСУ

26 листопада 2021, 11:54

З метою залученням фахових працівників секретаріату Вищої ради правосуддя до організації належної роботи Конкурсної комісії з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України ВРП внесла зміни до штатного розпису секретаріату Ради. Вказані зміни будуть діяти з 1 грудня 2021 року.

Відповідно до положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у редакції Закону України № 1629-IX Конкурсна комісія є допоміжним органом ВРП, що утворюється для проведення конкурсу на зайняття посади члена ВККСУ та формування переліку кандидатів на посаду члена ВККСУ, які відповідають критеріям доброчесності та професійної компетентності.

Організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Конкурсної комісії здійснює секретаріат Ради. Зокрема, секретаріат ВРП приймає документи від кандидатів на посаду члена ВККСУ, забезпечує проведення спеціальної перевірки кандидатів перед проведенням першого етапу конкурсу на зайняття посади ВККСУ та надання результатів такої перевірки Конкурсній комісії. Секретаріат ВРП забезпечує трансляцію засідань Конкурсної комісії в режимі реального часу на офіційному вебсайті Вищої ради правосуддя.

Вища рада правосуддя