Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжує працювати, незважаючи на всі перепони, – Олексій Маловацький

25 листопада 2021, 09:29

Про це наголосив виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький під час засідання Консультативної ради голів судів при Вищій раді правосуддя, присвяченого обговоренню актуальних питань діяльності судів та реформування законодавства про судоустрій і статус суддів.

Олексій Маловацький поінформував стосовно кроків, які робить Вища рада правосуддя для забезпечення діяльності Конкурсної комісії з обрання членів ВККСУ. «Наразі ВРП вже провела чотири робочі зустрічі з суб’єктами формування Конкурсної комісії з обрання членів ВККСУ. Однак, на жаль, залишаються труднощі в організації процесу роботи з боку іноземних представників. Адже для повноцінної роботи Комісії необхідно вирішити низку практичних питань, а саме: щодо збереження документів, забезпечення інтернет-зв’язку, розміщення, нерозголошення конфіденційної інформації тощо», – сказав в. о. Голови ВРП.

За словами Олексія Маловацького, Рада зі свого боку вживає всіх можливих заходів задля вирішення цих проблем та якнайшвидшого початку роботи Конкурсної комісії. «Зокрема, з метою забезпечення належної організації її діяльності ВРП звернулась до компетентних органів щодо компенсації витрат членам Конкурсної комісії за рахунок коштів Державного бюджету України, а також щодо надання необхідного додаткового приміщення для розміщення. Також будуть виділені додаткові помічники з працівників ВРП, які мають відповідний рівень знань іноземної мови», – зазначив Олексій Маловацький.

В. о. Голови ВРП звернув увагу, що Етична рада має працювати таким чином, щоб не зупинити діяльність ключового органу судової влади – Вищої ради правосуддя, як це передбачено чинним законодавством.

«Незважаючи на те, що ВРП була вимушена зупинити дисциплінарну функцію, існує велика кількість питань, які мають бути розглянуті. Зокрема, фінансування, втручання в професійну діяльність суддів, а також кадрові питання стосовно відставки, переведення суддів тощо» – повідомив він.

Олексій Маловацький зауважив: «Питання декларування є нагальним, саме тому має бути вироблена єдина практика заповнення декларацій представниками судової влади. Найближчим часом ВРП забезпечить надання консультацій з приводу антикорупційної політики, про що буде повідомлено на веб-сайті Ради».

Відеозапис виступу в.о. Голови ВРП Олексія Маловацького

Переглянути відео

Вища рада правосуддя