Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВС Тетяна Дроботова розповіла про судову практику у господарських спорах щодо приватизації та оренди майна

05 жовтня 2021, 10:33

30 вересня 2021 року суддя, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Тетяна Дроботова виступила з доповіддю під час круглого столу «Актуальна судова практика у господарських спорах, пов’язаних з приватизаційними правовідносинами та орендою державного й комунального майна».

Захід організовано Комітетом з питань інвестиційної діяльності та приватизації Національної асоціації адвокатів України спільно з КГС ВС для фахового обговорення судової практики у господарських спорах, підвищення рівня кваліфікації адвокатів та обміну досвідом.

Суддя КГС ВС Тетяна Дроботова наголосила, що порушена тема дуже актуальна і потребує детального вивчення як адвокатами, так і суддями, особливо з урахуванням мінливості законодавства у цій сфері. Вона навела правові позиції ВП ВС і КГС ВС щодо окремих спірних питань, пов’язаних із застосуванням законодавства про приватизацію та оренду державного і комунального майна. Крім того, спікерка звернула увагу на помилки, яких допускаються представники сторін у судовому процесі під час розгляду справи, яка вже дійшла до ВС. 

З презентацією судді КГС ВС Тетяни Дроботової можна ознайомитися за посиланням  https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/Drobotova_30_09_2021.pdf

Верховний Суд