Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 21 липня 2021 року за участі судді

22 липня 2021, 14:57

У засобах масової інформації набув широкого розголосу інцидент, що стався 21 липня 2021 року за участі судді Деснянського районного суду міста Києва Колегаєвої С.В.

За наявною в суді інформацією, дійсно 21 липня 2021 року сталася ДТП за участю судді Колегаєвої С.В.  Ніхто із перехожих не постраждав.

Всі факти дорожньо-транспортної пригоди має встановити поліція відповідно до прописаних законодавством процедур. Відомо, що ДТП оформлено з дотриманням всіх норм законодавства. Було викликано поліцію, оформлено протокол за порушення правил дорожнього руху та здійснено огляд на стан сп’яніння в найближчому закладі охорони здоров’я.

Звертаємо увагу, що тільки після того, як будуть отримані результати всіх експертиз та з’ясовані обставини аварії, можна зробити відповідні висновки.  

Підкреслюємо, що за наявною у суді інформацією поліцією складено протокол про порушення правил дорожнього руху за статтею 124 Кодексу України про адміністративне правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу). У разі з’ясування нових обставин, суддя, як і будь який громадянин України понесе відповідальність відповідно до Законів України.

Інформаційно: Питання щодо відсторонення судді від здійснення правосуддя, притягнення судді до дисциплінарної відповідальності вирішується відповідно до визначеної законодавством процедури.

 Прес-центр Деснянського районного суду м. Києва