Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України за підтримки проекту ПРООН завершує роботи з розробки мобільного додатку Електронного суду

13 липня 2021, 10:42

Незабаром для сервіса «Електронний суд» з’явиться мобільний застосунок - «єСуд». Сервіс застосунку «єСуд» буде адаптовано для роботи в смартфонах та на інших мобільних пристроях.

Перша версія додатку в більшій мірі відтворюватиме функціонал веб-версії Електронного суду, за виключенням можливості подачі документів до суду.

Мобільний додаток дозволятиме:

  • отримувати інформацію про нові надходження документів у судових справах - судових рішень, повісток (повідомлень) про дати судових засідань, документів інших сторін по справі, тощо;
  • мати завжди «під рукою» у смартфоні інформацію по всіх судових справах, в яких ви є стороною по справі, з можливістю ознайомитися з усіма документами по справі в електронному вигляді;
  • управляти своїми довіреностями на надання іншим особам доступу до своїх справ та можливості від вашого імені подавати документи.

«Спочатку, щоб скористатись мобільним додатком, необхідно буде попередньо зареєструватися у повній веб-версії Електронного суду», - пояснив заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький.

За його словами, в наступних планах ДСА України - реалізувати можливість реєстраціі в Електронному суді з використанням мобільного застосунку, а також можливість подачі документів до суду в електронному вигляді.

Завдяки мобільному застосунку суд буде завжди поруч у вашому смартфоні!

Раніше ДСА спільно з Мінцифрою розпочала роботу по інтеграції сервісів «Електронного суду» та «Дія». Зокрема, реалізовано проект «є-Малятко», що надає можливість віддаленої реєстрації факту народження дитини на тимчасово окупованих територіях. Цифрова послуга починається з подання заяви через Електронний суд для підтвердження судом факту народження дитини. Далі електронні судові рішення з Єдиного державного реєстру судових рішень передаються через портал "Дія" до органів реєстрації та видачі свідоцтва про народження.

Державна судова адміністрація України