Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення для ЗМІ Вищої ради юстиції

23 листопада 2011, 13:57

21 листопада 2011 року у Вищій раді юстиції відбулася зустріч керівництва ВРЮ та представників проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з нагоди презентації нового Проекту <Україна: справедливе правосуддя>. Участь у зустрічі від ВРЮ взяли: Голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко, заступник Голови ВРЮ Лідія Ізовітова, керівник секретаріату ВРЮ Ольга Булка, головний радник - керівник служби Голови ВРЮ Олександр Гончаренко та радник Голови ВРЮ Юрій Полтавець. Від Проекту "Україна: справедливе правосуддя": керівник Програм розвитку демократії та врядування відділу сприяння розвитку демократії та врядування Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку Олександр Піскун; керівник проекту USAID <Україна: справедливе правосуддя> Девід Вон; заступник керівника цього Проекту Наталія Петрова.

На початку зустрічі В. Колесниченко від імені Вищої ради юстиції висловив вдячність представникам проекту USAID за здійснені кроки <для продовження співпраці, роки якої принесли користь та позитивні зміни в судовій системі в цілому>.

Міжнародна зустріч у Вищій раді юстиції відбулася після завершення попереднього проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) <Україна: верховенство права> та на початку дворічної роботи нового проекту USAID <Україна: справедливе правосуддя>.

Як відзначив під час зустрічі Девід Вон, завданням нового Проекту стане продовження роботи з удосконалення процесів добору суддів та притягнення до дисциплінарної відповідальності, зокрема напрямів покращення процедури проведення анонімного тестування кандидатів на посаду судді та незалежного оцінювання їх знань, оцінки етико-моральних характеристик кандидатів на посади суддів та ін.

Учасники зустрічі також обмінялися думками з приводу вітчизняного досвіду проведення добору кандидатів на посади суддів вперше Вищою кваліфікаційною комісією суддів України за новою процедурою. Нагадаємо, що Вищою радою юстиції за результатами розгляду скарг кандидатів на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо встановлення результатів кваліфікаційного іспиту були ухвалені та передані Комісії відповідні Рекомендації щодо удосконалення процедури добору.

Як відзначив Девід Вон, <моніторинг, проведений нами, в деяких моментах співпадає з вашою критикою, саме тому ми звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з пропозицією разом з експертами провести аналіз проблем, які виникли під час добору>. Учасники обговорення дійшли згоди щодо необхідності співпраці інституцій, дотичних до процесу добору суддів, задля проведення об'єктивного аналізу та удосконалення відповідних процедур.




Прес-служба Вищої ради юстиції