Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коли особа не допускається до чергового етапу конкурсу і вважається такою, що не пройшла конкурсний відбір

01 липня 2021, 10:11

Перший апеляційний адміністративний суд розглянув адміністративну справу за апеляційною скаргою фізичної особи на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 12 грудня 2019 року за позовом фізичної особи до Державної служби України з питань праці, третя особа – фізична особа про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити певні дії.

За результатами розгляду справи Перший апеляційний адміністративний суд прийняв постанову, в якій зазначив про таке.

Звертаючись до суду з позовом, особа вважала, що конкурс на зайняття вакантної посади державної служби категорії «Б», у якому вона брала участь, проведено з порушенням норм чинного законодавства, а тому його результати слід скасувати та зобов’язати суб’єкта владних повноважень провести повторний конкурс на відповідну посаду.

Переглядаючи зазначену справу в апеляційному порядку, Перший ААС погодився з висновком окружного адміністративного суду про те, що позовні вимоги не підлягають задоволенню з урахуванням наступного.

  1. Під час розв`язання ситуаційного завдання №2 позивач за вимогами 1, 2 та 3 отримав середній бал нижче 0,5 за однією з вимог, тому його правомірно не допущено до чергового етапу конкурсу, про що був повідомлений засобами телефонного зв’язку, що визначено Порядком проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246.
  2. Про результати конкурсу учасника сповіщено письмовим повідомленням, яке надіслано на зазначену ним у заяві адресу, що підтверджується матеріалами справи та відповідає вимогам чинного законодавства.

За таких обставин, конкурс на зайняття вакантної посади державної служби категорії «Б», у якому особа брала участь, проведено у відповідності до вимог чинного законодавства з огляду на що відсутні підстави для визнання результатів конкурсу неправильними.

Постанова Першого ААС від 25 травня 2021 року по справі №200/11643/19-а.

Перший апеляційний адміністративний суд