Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Івано-Франківської області відбувся День відкритих дверей

22 листопада 2011, 11:07

 

www.court.gov.ua/sud0990/news/11427/

 

18 листопада 2011 року в Апеляційному суді Івано-Франківської області в рамках реалізації заходів комунікаційної стратегії суду відбувся День відкритих дверей для старшокласників шкіл з поглибленим вивченням правознавства.
Даний захід проводився з метою профорієнтації старшокласників, які уже планують подальше навчання у юридичних вищих навчальних закладах. Оскільки можливості приміщення Апеляційного суду обмежені, керівництвом суду прийнято рішення про проведення кількох аналогічних заходів з почерговим запрошенням старшокласників всіх шести шкіл міста в яких поглиблено вивчається правознавство. Отож, 18 листопада гостями суду були учні 10 – 11 класів ЗШ № 21 міста Івано-Франківська.
Захід розпочався з зустрічі школярів біля входу в приміщення Будинку правосуддя і короткої розповіді про майже столітню історію будівлі.
В урочистій залі апеляційного суду у школярів та педагогів відбулась інтерактивна бесіда з головою суду - Надією Стефанів, заступником голови суду – Василем Дячуком та керівником апарату суду – Оксаною Максимчук. Школярі отримали інформацію про функціонування системи судочинства в Україні, роботу апеляційного суду, як ланки даної системи та про запроваджені новації. Цікавою для гостей була інформація, що в колективі апарату суду на різних посадах в даний час працюють три випускники їх школи.
Продовжилась зустріч екскурсією судом, підчас якої старшокласники змогли побачити з середини весь процес функціонування установи, поспілкуватись з працівниками всіх відділів, суддями, особисто протестувати роботу інформаційних кіосків.
В залах судових засідань з обладнаним відеоконференцзв’язком між апеляційним судом та Івано-Франківським слідчим ізолятором і залом з обладнанням для допиту свідків, які перебувають під програмою захисту, школярам продемонстровано, як працює дане обладнання. Після цього всі переглянули відеофільм «Знайомство з судом», знятий за сприяння проекту USAID«Україна: верховенство права». На згадку про суд кожному учню вручений пакет інформаційних буклетів, а вчителям – підбірку інформаційних брошур та відеодиски з фільмами про суд, які в подальшому зможуть використовуватись для проведення уроків правознавства.
На завершення вчителі та учні висловили щирі слова вдячності працівникам суду за змістовну зустріч, в процесі якої вони дізнались не тільки про те, як функціонує суд, а й скільки різних працівників працює в цій установі, їхні посадові обов’язки. Також учні висловили сподівання, що отримана інформація обов’язково матиме вплив на вибір професії та майбутнє місце роботи.