Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча група при Комітеті ВРУ розглянула пропозиції до мережі загальних місцевих судів Херсонської та Миколаївської областей

22 квітня 2021, 15:08

Робоча група при Комітеті ВРУ з питань правової політики розглянула пропозиції Херсонської та Миколаївської областей, які стосуються зміни мережі загальних місцевих судів у зв'язку зі зміною адміністративно-територіального устрою у розрізі районів.

Робочу групу очолює народний депутат України, член Комітету Павло Павліш.

До її складу входять представники органів та установ виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, прокуратури, Національної поліції, пенітенціарних установ, територіальних управлінь ДСА України та голови апеляційних судів з кожного регіону, які у повному обсязі обізнані про особливості нового адміністративно-територіального устрою районів конкретної області.

На засіданні пілотні варіанти зміни у системі судів представили голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко та голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло.

Щодо особливостей зміни схеми місцевих судів на Херсонщині, то голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко зазначив, що під час підготовки пропозицій враховувалася вся наявна в області логістична інфраструктура: відстані, наявність доріг, автобусне сполучення, кількість населення, чисельність суддів за наказами й за нормативами, і навіть прогнозоване середнє навантаження на суддів.

Олександр Коровайко зазначив, що у підсумку роботи вони зупинились на двох варіантах створення судів. Перший передбачає шість судів, другий – вісім, а відповідно до нового районного поділу у Херсонській області створено п'ять районів. 

В Миколаївській області пропонується утворити п'ять судів на чотири новоутворених райони. Схему утворення нових судів представив голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло.

У підсумку засідання представлені пропозиції взято до роботи.

Детальніше тут.

Рада суддів України