Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Руслан Кирилюк провів прес-брифінг для ЗМІ Луганщини

11 листопада 2011, 14:56

11 листопада 2011 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, у рамках робочої поїздки Луганською областю, що триває 10-11 листопада 2011 року,  провів прес-брифінг для ЗМІ.
Під час прес-брифінгу розглядались питання досягнення судової реформи протягом півтора року, зокрема, зміни статусу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та завершення нею добору кандидатів на посаду судді вперше за новими правилами.
Також під час прес-брифінгу піднімалось питання щодо набрання чинності з 1 листопада 2011 року Законом України «Про судовий збір» та перспективи у фінансуванні судів. Руслан Кирилюк наголосив, що ДСА України очікує від цього закону збільшення в 1,5 рази обсягів фінансування судової системи, а кошти від його реалізації будуть спрямовані на забезпечення здійснення правосуддя, зміцнення матеріально-технічної бази судів, включаючи створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційної системи, веб-порталу судової влади, комп'ютерних локальних мереж, сучасних систем фіксування судового процесу, придбання та обслуговування комп'ютерної і копіювально-розмножувальної техніки, впровадження електронного цифрового підпису.