Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено засади формування звітності засобами комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів

09 листопада 2011, 18:46

Обговорено засади формування звітності засобами комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів

 

З метою надання методичної допомоги у формуванні звітності за 2011 рік Державною судовою адміністрацією України за участю представників Державного підприємства «Інформаційні судові системи» 31 жовтня – 1 листопада 2011 року в м. Ірпінь проведено семінар на тему: «Засади формування звітності засобами комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів» (КП ДЗС)». Семінар відбувся в рамках Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу «Прозорість та ефективність судової системи України».

На семінарі розглянуто основні проблемні питання, що виникають під час експлуатації комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів» (КП «ДЗС»). Зокрема,  необхідні умови та особливості побудови фільтрів, що використовуються для формування звітності, експорт/імпорт даних в КП «ДЗС», загальні принципи автоматичного розподілу справ у КП «ДЗС»,  методика перевірки сформованих в КП «ДЗС» звітів.

У роботі семінару взяли участь спеціалісти судової статистики територіальних управлінь Державної судової адміністрації України та апеляційних судів областей, апеляційних судів міст Києва та Севастополя, Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

Під час роботи семінару було обговорено загальні засади формування звітності про розгляд судових справ за 2011 рік, проаналізовано помилки, що були допущені судами та територіальними управліннями у звітах про стан розгляду справ і матеріалів судами загальної юрисдикції за перше півріччя 2011 року. Учасники семінару ознайомилися з досвідом співпраці територіального управління Державної судової адміністрації України в Волинській області з місцевими загальними судами області з питань обліково-статистичної роботи.

Учасникам семінару було надано методичні рекомендації щодо  складання звіту «Про застосування Закону України «Про амністію 2011».