Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС планує надати рекомендації переможцям конкурсу на заміщення вакантних посад суддів до кінця листопада

07 листопада 2011, 14:07
В приміщенні інформаційної агенції УНІАН відбулася прес-конференція, присвячена завершенню добору кандидатів на посаду судді вперше за новими правилами, де взяли участь голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін та секретар ВККСУ Анатолій Марцинкевич.
Ігор Самсін зазначив, що на проведеному 2 листопада ц.р. засіданні, ВККСУ визначила 414 переможців на заняття вакантних посад суддів вперше. Кілька питань з порядку денного засідання 2 листопада були відкладені до 14 листопада. Зокрема, відкладено питання «проблемних кандидатів» і претендентів на одну вакантну посаду, які набрали однакову кількість балів.
Ті, хто не пройдуть конкурс уперше, будуть залишатися в резерві до наступного конкурсу, - відзначив голова ВККСУ. «Вже є приблизно 200 вакантних посад», - сказав Ігор Самсін. Сьогодні майже в кожній області є суди, в яких «конкурс не відбувся» у зв'язку з тим, що жоден з кандидатів не подав туди заяви, - наголосив Голова ВККСУ.
ВККСУ планує викликати кандидатів для співбесіди (попередньо планується викликати по 50 кандидатів на засідання), також будуть перевірятися анкетні дані кандидатів на предмет притягнення до відповідальності, оскільки як виявилося, дехто «забув» згадати про якийсь факт біографії. Крім того, в ВККСУ будуть зв'язуватися з особами, які можуть охарактеризувати кандидатів (таких осіб кандидати вказували в анкеті).
Голова ВККСУ підкреслив, що рекомендації до ВРЮ кандидати на посаду судді вперше отримають вже до кінця листопада. Проте, за словами Ігоря Самсіна такі рекомендації будуть супроводжуватися відомостями про ділові, моральні якості, знаннях кандидатів права і їх практичних навичках.
На фото: Ігор Самсін

На фото: Анатолій Марцинкевич