Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП розгляне питання щодо перерозподілу бюджетних асигнувань між судами

23 лютого 2021, 12:18

До Вищої ради правосуддя надійшли листи Державної судової адміністрації України із пропозиціями щодо перерозподілу бюджетних асигнувань між судами та територіальними управліннями ДСА України. Відповідно до статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Рада погоджує в установленому порядку перерозподіл бюджетних видатків між судами.

Фінансове забезпечення судів і суддів є невід’ємною складовою незалежності як окремого судді, так і судової влади загалом.

Перерозподіл необхідний для виплати суддівської винагороди фактично працюючим суддям у визначеному законодавством розмірі та для забезпечення виплати обов’язкових складових заробітної плати працівникам апаратів судів.

Звертаємо увагу, що лише за два місяці 2021 року до ВРП вже від 58 судів надійшли звернення щодо неналежного  фінансування.

Як ми повідомляли, ВРП неодноразово заявляла, що коштів, передбачених Держбюджетом 2021 року для фінансування судової системи, недостатньо, та зверталася до Міністерства фінансів, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Комітету Верховної Ради України з питань правової політики із проханням забезпечити критично необхідні видатки за бюджетною програмою «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя».

Вища рада правосуддя