Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП внесе Президентові України подання про призначення Наталії Шульгач на посаду судді Кременецького районного суду Тернопільської області

18 лютого 2021, 16:02

18 лютого 2021 року Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення одного судді із числа 467 кандидатів, рекомендованих на посади суддів, із відборів 2012, 2013, 2017 років, а саме ШУЛЬГАЧ Наталії Миколаївни на посаду судді Кременецького районного суду Тернопільської області.

Встановлено, що вказана кандидатура відповідає вимогам статті 127 Конституції України та статті 69 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

За результатами розгляду матеріалів Вищою радою правосуддя не встановлено обґрунтованого сумніву щодо її відповідності критерію доброчесності чи професійної етики або щодо інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв’язку з таким призначенням.

Також Радою не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення судді на посаду.

Таким чином, Вища рада правосуддя, починаючи з 27 квітня 2020 року, ухвалила внести Президентові України подання про призначення 448 кандидатів, які претендують на зайняття вакантних посад суддів у місцевих загальних судах, із числа рекомендацій вказаних відборів.

Відеозапис трансляції засідання за посиланням https://bit.ly/3avM5NL

Вища рада правосуддя