Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України відбулася робоча зустріч із представниками проекту Twinning

01 листопада 2011, 14:25

У Державній судовій адміністрації України відбулася робоча зустріч

із представниками проекту Twinning



31 жовтня 2011 року у конференц-залі ДСА України відбулася робоча зустріч керівників структурних підрозділів ДСА України з представниками проекту Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні», що впроваджується Європейським Союзом.

У зустрічі взяли участь: державний радник Франції П’єр Франсу Расін, суддя Верховного адміністративного суду Литви Віргіліус Валанчус, постійний експерт проекту Twinning Крістоф Вюртц.

Під час зустрічі було обговорено повноваження Державної судової адміністрації України щодо забезпечення належних умов діяльності судів, вивчення кадрових питань апарату судів, забезпечення умов для підвищення кваліфікації працівників апарату судів, а також забезпечення діяльності органів суддівського самоврядування.

Суддя Верховного адміністративного суду Литви Віргіліус Валанчус відзначив, що метою місії є вивчення діяльності органів суддівського самоврядування в Україні.

Постійний експерт проекту Twinning Крістоф Вюртц цікавився питаннями фінансування судової системи, процедурою призначення керівників апаратів апеляційних судів, вищих спеціалізованих судів та їх заступників.

Також представники проекту відзначили, що церемонія офіційної презентації цього проекту відбудеться 4 листопада цього року в приміщенні Вищого адміністративного суду України.

 

Довідково:

Twinningце інструмент інституціональної розбудови та нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав та країн-бенефіціарів.

Впровадження інструменту Twinning було започатковано Європейською Комісією в 1997 році у контексті розширення Європейського Союзу. Цей новий інструмент інституціональної розбудови був створений з метою інтеграції законодавства ЄС у законодавство країн-бенефіціарів. На сьогодні впроваджено більше двох тисяч проектів Twinning.

Twinning має на меті допомагати країнам-бенефіціарам покращувати та підсилювати адміністративне функціонування органів державної влади, їх структуру, людські ресурси, управлінський потенціал.

Визначальною рисою проекту Twinning є безпосередній обмін специфічним досвідом у окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм та стандартів ЄС, передачу “ноу-хау” та передової практики між державними органами країн – членів ЄС та їхніми партнерами-бенефіціарами, випрацювання унікального національного досвіду.