Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювану у справі «Морського порту «Южний» залишили під домашнім арештом

24 грудня 2020, 13:12

У четвер, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту фінансовій директорці приватної компанії, яку, разом з іншими особами, підозрюють у завданні збитків ДП «Морський порт «Южний».

Підозрюваній заборонено цілодобово залишати житло без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду.

Також на неї покладено такі обов’язки: носити електронний засіб контролю (браслет); прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; не відлучатися із м. Южне Одеської області без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дозволяють право на виїзд з України та в’їзд до України, а також перетин адміністративної межі з тимчасово окупованими територіями України; утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі.

Строк дії ухвали – до 24 січня 2021 року включно.

За версією слідства, 11 осіб підозрюються в організації корупційної схеми, через реалізацію якої ДП «Морський торговельний порт «Южний» зазнало понад 47 млн грн збитків. Серед організаторів схеми — чинні та колишні посадовці ДП «МТП «Южний».

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд