Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив запобіжні заходи двом особам, які підозрюються у заволодінні коштами КО «Київзеленбуд» та їх легалізації

14 грудня 2020, 09:46

У п’ятницю, 11 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду розглянула та задовольнила клопотання прокурора щодо продовження на два місяці строку дії процесуальних обов’язків, покладених на харківського підприємця. Підозрюваний зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду, за виключенням виїзду до одного із сіл Харківської області; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та з підозрюваними; здати на зберігання до територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Колишньому позаштатному раднику гендиректора «Київзеленбуду» слідча суддя ВАКС продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 08 лютого 2021 року включно, з можливістю внесення застави у розмірі 12 612 000 грн. У разі внесення застави у визначеному розмірі підозрюваний звільняється з-під варти і вважається таким, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді застави із покладенням процесуальних обов’язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 77,9 млн грн КО «Київзеленбуд». За даними слідства, у листопаді 2016 року–грудні 2017 року КО «Київзеленбуд» оголосило тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора «Київзеленбуду» за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем забезпечили перемогу у тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд