Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще вісім судових установ перейшли під охорону Служби судової охорони

08 грудня 2020, 16:59

Сьогодні, 8 грудня, Служба судової охорони взяла під свій захист вісім установ системи правосуддя держави.

Так, співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області розпочали несення служби з охорони і забезпечення безпеки Ріпкинського  районного суду Чернігівської області та Куликівського районного суду Чернігівської області.

Керівництво Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області, начальник управління полковник Служби судової охорони Олександр Рибак та його заступник полковник Служби судової охорони Валерій Голець, представили колективам судів судових охоронців, які відсьогодні забезпечуватимуть в установах громадський порядок.

Після завершення процедури взяття судів під охорону співробітники Служби приступили до виконання своїх обов’язків і вже в перші години несення служби попередили пронесення до приміщення Ріпкинського районного суду Чернігівської області двох заборонених предметів, зокрема, ножа, а Куликівського районного суду – балончик, споряджений речовиною сльозогінної дії.

Всього на Чернігівщині вже 11 установ системи судової влади області перебувають під охороною Служби. 

Також на Херсонщині дві судові установи перейшли під охорону Служби судової охорони: Новотроїцький районний суд Херсонської області та Генічеський районний суд Херсонської області. 

Начальник Територіального управління Служби судової охорони у Херсонській області полковник Служби судової охорони Вадим Матвєєв представив колективам судів охоронців, які дбатимуть про їх охорону й безпеку, підтримуватимуть у їхніх установах громадський порядок. "Співробітники нашої служби докладатимуть максимальних зусиль, аби правосуддя відбувалося в безпечних умовах. У разі потреби ми готові вжити всіх заходів для припинення проявів неповаги до суду та учасників судового процесу", - зазначив у своєму зверненні полковник Служби судової охорони Вадим Матвєєв.

Звертаємо увагу, що Генічеський районний суд має певні особливості. Він не тільки найвіддаленіший від обласного центру (понад 200 кілометрів), а й розташований поблизу адміністративної межі з тимчасово окупованою АР Крим і до нього часто звертаються кримчани. Тому начальник Територіального управління Служби у Херсонській області полковник Служби судової охорони Вадим Матвєєв окремо провів зустріч із головою Генічеського районного суду Юлією Берлімовою, обговоривши з нею низку питань щодо організації взаємодії стосовно забезпечення безпеки судової установи.

Сьогодні також під охорону співробітників Служби судової охорони перейшов Кременчуцький районний суд Полтавської області. До суду завітав зі своїми підлеглими начальник Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області полковник Служби судової охорони Олександр Аленін. "Відсьогодні усі суди міста Кременчука перебувають під охороною співробітників нашого управління і вони докладають максимальних зусиль, аби працівники судів міста почували себе в безпеці кожного дня", – зазначив полковник Служби судової охорони Олександр Аленін, представляючи судових охоронців, які відтепер забезпечуватимуть громадський порядок в суді.

Працівники Служби судової охорони також відсьогодні забезпечуватимуть охорону та безпеку Лебединського районного суді Сумської області та Уманського міськрайонного суду Черкаської області.

До речі, Уманський міськрайонний суд став п'ятнадцятою установою судової гілки влади в області, який перейшов під охорону Служби.

А Жовтневий районний суд Миколаївської області став тринадцятою судовою установою області, яка віднині охороняється Територіальним управлінням Служби судової охорони у Миколаївській області.

Наразі під охороною Служби вже перебувають 466 установи судової влади України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в органах правосуддя на службу заступає майже 1400 співробітників Служби судової охорони.

Служба судової охорони