Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Доступ до правосуддя на сході України»

04 грудня 2020, 15:37

     04 грудня 2020 року Організація з безпеки та співробітництва в Європі спільно з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Першим апеляційним адміністративним судом в онлайн форматі провели круглий стіл «Доступ до правосуддя на сході України».
     З вітальною промовою до учасників обговорення звернулися: Ігор Геращенко - голова Першого ААС; Посол Генрік Вілладсен - Координатор проектів ОБСЄ в Україні; Аксана Філіпішина - представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання прав дитини та сім’ї; Ірина Іванків - національна радниця з питань верховенства права Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.
     На заході обговорили складнощі доступу до правосуддя в умовах пандемії COVID-19, особливості захисту соціальних та майнових прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від збройного конфлікту на сході України.
     Також метою круглого столу є встановлення платформи для обміну думок між суддями, громадянським суспільством та міжнародними організаціями щодо актуальних питань, пов’язаних з доступом до правосуддя на сході України.
     Заступник голови суду, Андрій Гайдар розповів про проблемні питання захисту соціальних прав внутрішньо переміщених осіб з точки зору судової практики.
     Про організацію здійснення правосуддя на сході України в умовах пандемії коронавірусу виступив суддя Першого ААС Ігор Сіваченко. Він зазначив, що не зважаючи на нове випробування суди продовжують відновлювати спільну довіру до судової влади, гарантувати належний доступ громадян до правосуддя.
Наприкінці заходу відбулось підбиття підсумків обговорень та напрацювання рекомендацій учасниками круглого столу.

Перший апеляційний адміністративний суд