Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сумський апеляційний суд звернувся до Комітету Верховної ради України з питань правової політики

02 грудня 2020, 13:22

Сумський апеляційний суд звернувся до Комітету Верховної ради України з питань правової політики з проханням підтримати проект Закону № 4360 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення належного повідомлення учасників судового процесу та направлення копій судових рішень». Зокрема, сприяти ухваленню змін, які регулюють процедуру надсилання процесуальних документів на електронні адреси учасників судових справ.

У своєму зверненні судді апеляційного суду акцентують увагу народних депутатів на тому, що наразі склалася вкрай складна ситуація щодо повідомлення учасників про розгляд судових справ та надсилання їм відповідних судових рішень. Зокрема, мова йде про критичне недофінансування у поточному році діяльності судів та порушення Національним оператором поштового зв’язку Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених Постановою Кабінету міністрів України від 05.03.2009 № 270. В свою чергу це ставить під загрозу можливість відправлення в Україні правосуддя.

Зміни, запропоновані в проекті Закону № 4360, здатні змінити ситуацію на краще та забезпечити швидке й своєчасне отримання учасниками судових процесів процесуальних документів, зменшити видатки судових установ на послуги поштового зв’язку.

Сумський апеляційний суд