Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Охоронці правосуддя продовжують відточувати практичні навички володіння зброєю

27 листопада 2020, 12:28

родовж цього тижня співробітники  удосконалювали свою майстерність у володінні зброєю на полігонах та у спеціалізованих тирах.

Зокрема, заняття з вогневої підготовки з виконанням вправ практичних стрільб з пістолету Макарова та пристрою травматичної дії Форт-17Р пройшли у центральному органі управління Служби судової охорони та територіальних управліннях Служби у Волинській, Дніпропетровській, Луганській, Львівській і Сумській областей. А судові охоронці Дніпропетровщини до того ж вперше виконали вправи навчальних стрільб з автомата Калашникова (АКС-74у).

Виконанню вправ практичних стрільб передували інструктажі із заходів безпеки під час поводження зі зброєю, теоретичні заняття з вивчення матеріальної частини зброї та умов виконання стрілецької вправи.

Досвідчені керівники стрільб та керівники на навчальних місцях надавали необхідні методичні рекомендації співробітникам Служби і в цілому залишилися задоволеними результатами стрільб та рівнем навченості судових охоронців.

Варто додати, що вогнева підготовка є ключовою дисципліною у системі професійної підготовки співробітників Служби судової охорони. Адже для захисту всіх учасників судового процесу від протиправних посягань охоронець правосуддя має володіти сформованими навичками застосування заходів примусу, зокрема спецзасобів та вогнепальної зброї.

Служба судової охорони