Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк дії обов’язків колишньому керівнику аеропорту Бориспіль

11 листопада 2020, 11:22

У вівторок, 10 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив ще на 2 місяці строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього керівника державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль», а нині президента компанії Міжнародні авіалінії України.

Так, підозрюваний зобов’язаний: прибувати за першою вимогою до детективів Національного антикорупційного бюро України, прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у цьому кримінальному провадженні; не залишати Києва та Київської області без дозволу детективів Національного антикорупційного бюро України, прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у цьому кримінальному провадженні або суду; повідомляти детективу Національного антикорупційного бюро України, прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та свідками стосовно обставин кримінального провадження поза межами слідчих дій; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Нагадаємо, вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Так, за версією правоохоронних органів, підозрюваний, зловживаючи службовим становищем, завдав понад 16,5 млн грн збитків держпідприємству.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд