Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служба судової охорони розпочинає екологічний челендж зі збору на безпечну утилізацію відпрацьованих батарейок

05 листопада 2020, 15:38

Служба судової охорони розпочинає челендж (#ecofuture) зі збору і відправки на утилізацію відпрацьованих елементів живлення: батарейок та акумуляторів. Мета - пропагування дбайливого та відповідального ставлення до навколишнього середовища.

Відпрацьовані батарейки і акумулятори – проблема, масштаби якої більші, ніж може здатися на перший погляд, адже із сміттєвого кошика вони потрапляють на звалища, де під впливом різних чинників і природніх процесів забруднюють довкілля. У них міститься значна кількість різних металів, зокрема, літій, ртуть, кадмій, нікель, марганець, цинк, свинець.

Лише одна пальчикова батарейка може забруднити важкими металами близько 20 квадратних метрів землі, а потрапляючи в підземні води, отруює 400 літрів води. Тому батарейки потребують спеціальної утилізації.

Контейнери для прийому відпрацьованих батарейок розміщуємо на перших поверхах адміністративних будівель і закликаємо всі територіальні управління Служби судової охорони, а також інші державні органи та силові структури приєднатися до цієї акції.

Не залишайтеся байдужими – візьміть участь в акції (#ecofuture), адже кожен з нас відповідальний за долю майбутніх поколінь, країни, планети.

Зібрані батарейки ми передаватимемо на одне з вітчизняних підприємств, яке займається їх утилізацією.

Збирайте батарейки, будьте сучасні, бережіть природу, бережіть планету!

Служба судової охорони