Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України застерігає ЗМІ від поширення недостовірної інформації

04 листопада 2020, 11:59

Сьогодні, 4 листопада 2020 року, Рада суддів України планувала провести позачергове засідання з тим, щоб висловити позицію суддівського самоврядування стосовно подій, які відбуваються навколо Конституційного Суду України. Засідання Ради не відбулося через відсутність кворуму.

Разом з тим, окремі ЗМІ вже опублікували проєкт рішення Ради суддів України, які стосуються ймовірних звернень до Президента України та народних депутатів України.

Рада суддів України наголошує, що всі звернення до Президента України, представників законодавчої та виконавчої гілок влади приймаються виключно після обговорення членами Ради, внесення необхідних правок шляхом голосування за відповідне рішення. Тільки після цього можна говорити і писати про те, що саме цей документ відображає офіційну позицію Ради суддів України та суддівського самоврядування загалом.

Відтак, проєкт рішення, який був опублікований у ЗМІ не є затвердженим документом, що пройшов через обговорення та голосування Радою суддів України.

Рада суддів України застерігає ЗМІ від поширення недостовірної інформації, що полягає у публікації ПРОЄКТУ РІШЕННЯ, яке не було прийняте на засіданні Ради суддів України.

Рада суддів України