Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив рішення про відшкодування державі більш ніж 3 млн грн упущеної вигоди

23 жовтня 2020, 15:59

Повідомляємо, що в провадженні судді Господарського суду Одеської області перебувала справа №916/3558/19 за позовом прокурора в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області та Сербівської сільської ради Кодимського району Одеської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Санхаб» про стягнення 3 171 213,48 грн. збитків щодо недоотримання доходу від надання в оренду земельної ділянки площею 12,8545 га.

В обґрунтуванні позивних вимог прокурор зазначив, що наказом ГУ Держгеокадастру в Одеській області від 28.08.2018р. було затверджено документацію із землеустрою щодо передачі в оренду ТОВ “Санхаб” строком на 49 років земельної ділянки площею 12,8545 га, що розташована на території Сербівської сільської ради Кодимського району Одеської області. Наказом було встановлено річний розмір орендної плати за користування ділянкою на правах оренди в розмірі 12% від нормативної грошової оцінки.

Однак, незважаючи на це, відповідачем не було укладено договір оренди вказаної ділянки, у зв’язку з чим, держава, в особі сільської ради, не отримувала кошти, які планувала отримувати за наслідками передачі земельної ділянки у оренду, а ГУ Держгеокадастру в Одеській області було позбавлене можливості розпорядитися ділянкою іншим чином з метою отримання прибутку.

За результатами розгляду справи 02.09.2020р. суддя задовольнила позов прокуратури в інтересах держави.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів у справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).

Господарський суд Одеської області