Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП і Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого співпрацюватимуть у науковій і освітній сферах

23 жовтня 2020, 16:07

Вища рада правосуддя продовжує налагоджувати партнерську взаємодію з провідними юридичними вищими навчальними закладами України. Сьогодні Голова ВРП Андрій Овсієнко та ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій підписали Меморандум про співробітництво. Цей документ є правовою основою для співпраці у галузі аналізу законодавства, наукових досліджень, організації тематичних навчальних заходів, публічних правових дискусій.  

У зустрічі також взяли участь член Вищої ради правосуддя, Секретар Третьої Дисциплінарної палати Лариса Швецова, перший проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Юрій Битяк і проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з наукової роботи Анатолій Гетьман. 

Учасники зустрічі наголосили, що науково-дослідна діяльність становить спільний інтерес і тісна взаємодія буде корисною для обох інституцій.  Університет і ВРП домовилися разом аналізувати проєкти законодавчих актів, які стосуються утворення, реорганізації чи ліквідації судів, судоустрою і статусу суддів, а також організовувати спільні науково-практичні конференції, семінари і «круглі столи» та інші заходи для обговорення актуальних питань застосування законодавства, діяльності правових інституцій.

Вища рада правосуддя засвідчила готовність забезпечити проходження студентами, аспірантами, докторантами, науковими та науково-педагогічними працівниками Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого навчальної, науково-дослідної, переддипломної практики та збір матеріалів для підготовки наукових робіт.

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого готовий залучати членів Вищої ради правосуддя до навчального процесу.

Як повідомлялося раніше, у 2020 році Вища рада правосуддя підписала меморандуми про співробітництво з Одеським національним університетом імені І.І. МечниковаКиївським національним університетом імені Тараса Шевченка та Національним університетом «Одеська юридична академія».

 Історія Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого   починається ще з XIX століття. Університет займає передові позиції у вітчизняній юридичній освіті, є підписантом Великої хартії університетів та членом Асоціації європейських університетів і Європейської організації публічного права.

Вища рада правосуддя