Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На час проведення місцевих виборів Служба судової охорони переходить на посилений варіант несення служби     

21 жовтня 2020, 12:00

З метою забезпечення ефективної організації службової діяльності з охорони об’єктів системи правосуддя під час проведення місцевих виборів Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар підписав наказ про переведення Служби судової охорони на посилений варіант несення служби.

Відповідно до наказу, у посиленому режимі співробітники Служби виконуватимуть завдання з охорони й забезпечення безпеки судових установ з 24-го до 27 жовтня 2020 року. Водночас у разі потреби несення служби в посиленому режимі продовжиться й після 27 жовтня в тих судових установах, де розглядатимуться справи стосовно виборчого процесу.

Так, у територіальних управліннях Служби судової охорони в разі виникнення в судових установах нештатних чи надзвичайних ситуацій, для попередження або припинення правопорушень у готовність будуть приведені визначені сили й засоби, зокрема, резерви з належним екіпіруванням для оперативного посилення охорони судів. 

Під особливою увагою судових охоронців на час проведення виборчого процесу, зокрема, будуть апеляційні адміністративні та окружні адміністративні суди.

Також уповноважені співробітники Служби судової охорони увійдуть до складу ситуаційних центрів Головних управлінь Національної поліції в областях держави, де спільно з іншими правоохоронцями відстежуватимуть зміни в обстановці навколо об’єктів судової влади та організовуватимуть у разі потреби відповідне реагування.

Водночас Голова Служби судової охорони наказав забезпечити реалізацію права на голосування співробітників Служби, які в день проведення виборів будуть залучені до несення служби з охорони й забезпечення безпеки об’єктів системи правосуддя держави.     

Нагадуємо, під охороною Служби судової охорони перебувають 406 об’єктів судової влади в усіх 24 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в органах правосуддя на службу заступає понад 1200 судових охоронців.

Служба судової охорони