Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про роботу ООАС в умовах карантину

21 жовтня 2020, 10:58

Повідомляємо, що наказом голови Одеського окружного адміністративного суду від 20.10.2020 № 22 ОС/Д/С з метою запобігання, виникнення і поширення коронавірусної хвороби (СОVІD-19) з 21 жовтня 2020 року на період запровадження в Україні карантинних заходів в ООАС встановлені додаткові обмеження:

✅припинено розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу, крім окремої категорії адміністративних справ, особливості провадження у яких встановлені статтями 273, 275, 276 КАС України; 

✅ судовий розгляд справ здійснюється у порядку письмового провадження або в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасниками судових справ;

✅обмежено допуск осіб до будівлі суду;
✅проведення особистого прийому громадян керівництвом суду не здійснюється;
✅припинено проведення судових засідань в режимі відеоконференції за дорученням інших судів, окрім судових справ, які потребують термінового судового розгляду.
 
Прийом вхідної кореспонденції та процесуальних документів здійснюється на електронну пошту через офіційну електронну адресу inbox@adm.od.court.gov.ua, через підсистему «електронний суд», поштою, факсом та через спеціальну скриньку.
 
Видача документів здійснюється через "Єдине вікно видачі".
 
Учасники справ, пов’язані із виборчим процесом, які з’явилися до суду у день судового розгляду, допускаються до приміщення суду не раніше ніж за 10 хвилин до початку судового розгляду за запрошенням секретаря судового засідання або судового розпорядника.
 
Очікувати запрошення слід поза межами приміщення суду – біля входу до будівлі суду (у разі несприятливих погодних умов – у вестибюлі суду), з дотриманням встановлених санітарних норм, уникаючи скупчення.
                                                                       

                                                        

Участь у судовому засіданні не виходячи з дому: покрокова інструкція 

Судом забезпечено, передбачену ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасників судових справ.

Використання власних технічних засобів учасниками судових засідань є ефективною альтернативою особистій присутності, що сприяє економії часу, ресурсів та оперативності судового розгляду. Так, особам не потрібно витрачати час на трансфер до суду, що особливо суттєво під час застосування обмежень руху громадського транспорту, а всі необхідні документи будуть поряд.   

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 просимо вас відповідально ставитися до підтримки безпечних для життя і здоров’я умов працівників та відвідувачів суду та вжити заходів щодо участі у судових засіданнях в Одеському окружному адміністративному суді в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

                                                    

                                                   

 ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ КОРИСТУВАЧА "Електронний суд"

ООАС завжди піклується про безпеку своїх відвідувачів. Вважаємо, що з розвитком подій в країні відвідування громадських місць, зокрема, пошти може призвести до поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, яка створює загрозу для життя та здоров’я. Саме тому ООАС пропонує подавати всі процесуальні документи до суду за допомогою зручної підсистеми «Електронний суд».

В інфоргафіці ви можете побачити як саме зареєструватись та створити власний електронний кабінет.

                            

Одеський окружний адміністративний суд