Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні сім установ системи правосуддя перейшли під охорону співробітників Служби судової охорони

15 жовтня 2020, 18:16

Сьогодні, 15 жовтня, Служба судової охорони взяла під свою охорону одразу сім об’єктів судової влади держави.

На Донеччині дві судові установи перейшли під охорону Служби: відсьогодні під захистом Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області Димитровський міський суд та Великоновосілківській районний суд. Отож уже дев’ятнадцять об’єктів судової влади на Донеччині охороняються Службою судової охорони.
Інструктаж для співробітників Служби, які заступили на охорону судів, особисто провів начальник Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області полковник Служби судової охорони Андрій Єпур. Він акцентував увагу на якісному виконанні завдань з охорони судових установ та дотриманні судовими охоронцями карантинних заходів.

Сімнадцята установа правосуддя Житомирської області - Романівський районний суд, перейшов під охорону Служби судової охорони. "Сподіваюся на співпрацю та порозуміння", – зазначив начальник Територіального управління Служби у Житомирській області полковник Служби судової охорони Геннадій Герасимчук, звертаючись до колективу суду. А голова Романівського районного суду Микола Ковальчук зазначив, що щотижня в установі розглядається близько 40 судових справ. Мінімум раз на місяць розглядаються справи, які викликають суспільний резонанс. В суді підготувалися до переходу під охорону Служби. Для співробітників наряду обладнали пост пропуску, який забезпечений необхідними технічними засобами для здійснення пропускного режиму. Для речей, заборонених до пронесення до суду, встановили камери схову, а відвідувачам в обов’язковому порядку вимірюють температуру та слідкують за дотриманням інших карантинних заходів.

У Запорізькій області під охорону Служби судової охорони перейшов Заводський районний суд Запорізької області. Начальник Територіального управління Служби у Запорізькій області полковник Служби судової охорони Олександр Корсун, представляючи колективові суду наряд судових охоронців, які відтепер забезпечуватимуть безпеку судової установи, запевнив, що безпека усіх, хто перебуватиме в суді, є пріоритетом для співробітників Служби. Заводський районний суд став десятою установою судової влади, яка охороняється Службою судової охорони в Запорізькій області.

На Слобожанщині черговою судовою установою, що охороняють співробітники Служби, став Харківський районний суд Харківської області. 
Нагадаємо, що Харківський районний суд став двадцять другою установою системи правосуддя Слобожанщини, яка охороняється Службою.

Сьогодні ж чотирнадцятий об’єкт судової влади Буковини перейшов під охорону Служби судової охорони – Вижницький районний суд Чернівецької області.
Начальник Територіального управління Служби у Чернівецькій області полковник Служби судової охорони Олександр Драгус представив керівництву та працівникам установи судових охоронців, які їх охоронятимуть, і провів інструктаж, націливши співробітників на належне виконання функціональних обов’язків. Також він нагадав судовим охоронцям порядок дій у разі виникнення форс-мажорних ситуацій та акцентував увагу на неухильному дотриманні карантинних заходів.

Сьогодні ж співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області розпочали забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в Самбірському міськрайонному суді Львівської області.
Очільник Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області полковник Служби Володимир Семенина провів перший інструктаж співробітникам, які заступили на службу, під час якого звернув особливу увагу на пильність та відповідальність при виконанні функціональних обов’язків та наголосив на ввічливому ставленні до відвідувачів і працівників судової установи. 
Самбірський міськрайонний суд став двадцять п’ятою установою системи правосуддя Львівщини, що охороняється Службою судової охорони.

Наразі під охороною Служби судової охорони вже перебувають 399 об’єктів судової влади в усіх 24 областях України. Щоденно для забезпечення безпеки та охорони громадського порядку в органах правосуддя на службу заступає майже 1200 судових охоронців.

Служба судової охорони