Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд відсторонив від посади директора одного з комунальних підприємств Дніпровської міської ради

12 жовтня 2020, 10:26

8 жовтня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду задовольнила клопотання прокурора та до 06 грудня 2020 року відсторонила від посади директора одного з комунальних підприємств Дніпровської міської.

Посадовець підозрюється у скоєні кримінальних правопорушень передбачених ч. 5 ст191, ч.2 ст.28, ч.1 ст 366 Кримінального кодексу України.

Зокрема, привласненні майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах; складанні, видачі службовою особою завідома неправдивих офіційних документів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

А саме, слідство підозрює посадовця у безпідставному перерахуванні 1 млн 251 тис грн на рахунки одного з ФОП, який завідома у документах штучно завищив об’єм замовлених комунальним підприємством робіт.

Суд першої інстанції відмовився задовольняти клопотання прокурора щодо відсторонення від посади керівника комунального підприємства.

На це рішення суду була подана апеляційна скарга.

Колегія суддів Дніпровського апеляційного суду, заслухавши у судовому засіданні сторони обвинувачення, захисту та самого підозрюваного, та, взявши до уваги ряд можливих ризиків, які не були враховані судом першої інстанції, своєю ухвалою відсторонила від посади директора КП на строк до 06 грудня 2020 року.

Дане рішення суду не підлягає касаційному оскарженню.

Дніпровський апеляційний суд