Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВРП Андрій Овсієнко відвідав навчання територіальних управлінь Служби судової охорони

10 жовтня 2020, 21:23

10 жовтня у Києві пройшов завершальний етап двоступеневого тактико-спеціального навчання з керівним складом територіальних управлінь Служби судової охорони й підрозділами швидкого реагування та особистої безпеки суддів.

Цей етап був практичний і проходив на території та об’єктах Вищого антикорупційного суду. Для участі в ньому до Києва здійснили марш підрозділи швидкого реагування та особистої безпеки суддів дев’яти територіальних управлінь Служби: з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Харківської, Хмельницької областей. Також у практичному етапі навчання було задіяно підрозділи швидкого реагування та особистої безпеки суддів Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області.   

Захід відвідав Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко. «Сьогодні Служба судової охорони яскраво продемонструвала те, чого її співробітники наполегливо та інтенсивно навчалися протягом останнього часу. Головне ваше завдання – забезпечити безпеку не тільки судді чи працівника апарату суду. Всі люди, які перебувають у судовій установі, мають бути в повній безпеці! І сьогодні я побачив, що ви взяли точний курс свого подальшого розвитку», – відзначив Голова ВРП, звертаючись до учасників навчань.

Він подякував керівному складу центрального органу управління та територіальних управлінь Служби судової охорони за проведену роботу стосовно розвитку Служби й побажав успіхів у виконанні покладених на неї завдань.

Своєю чергою, Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар, зауваживши, що таке триденне двоступеневе тактико-спеціальне навчання із залученням підрозділів одразу десяти територіальних управлінь Служби проводиться вперше, високо оцінив навченість судових охоронців, їхній тактичний вишкіл, злагодженість дій у складі зведених підрозділів.


Голова Служби поставив завдання у двотижневий термін узагальнити досвід участі в навчанні та надати до центрального органу управління Служби судової охорони пропозиції щодо удосконалення організації службової діяльності, заходів системи професійної підготовки співробітників Служби, тактики дій підрозділів швидкого реагування та особистої безпеки суддів під час виконання завдань з охорони й забезпечення безпеки органів та установ судової влади.   


Практична фаза навчання була організована на чотирьох навчальних місцях, де співробітники підрозділів швидкого реагування та особистої безпеки суддів усіх десяти територіальних управлінь по черзі відпрацьовували тактичні дії під час забезпечення безпеки судді, стримування натовпу агресивно налаштованих осіб у їх спробах прорватися через лінію охорони на вході до судової установи, у разі виникнення безладів та порушень громадського порядку безпосередньо під час судового засідання, деблокування приміщення судової установи.
Тактику дій судових охоронців оцінювали досвідчені інструктори, керівники та заступники керівників структурних підрозділів центрального органу управління Служби судової охорони.


За підсумками тактико-спеціального навчання Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар за високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у підготовку і проведення заходу вручив групі співробітників Служби відзнаки, подяки та чергові спеціальні звання.

Вища рада правосуддя