Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Службі судової охорони вперше проводиться масштабне тактико-спеціальне навчання, до якого залучено всі 24 територіальні управління Служби  

08 жовтня 2020, 14:45

Сьогодні, 8 жовтня, у Службі судової охорони розпочалося двоступеневе тактико-спеціальне навчання з керівним складом територіальних управлінь Служби й підрозділами швидкого реагування та особистої безпеки суддів.

До навчання залучено структурні підрозділи центрального органу управління та особовий склад усіх 24 територіальних управлінь Служби судової охорони.

Головна мета навчання, яке проходить під безпосереднім керівництвом Голови Служби судової охорони генерал-майора Валерія Бондаря, полягає в удосконаленні навичок керівного складу центрального органу управління та територіальних управлінь Служби з організації службової діяльності під час резонансних заходів, прийняття доцільного рішення в умовах обмеженого часу і правильного застосування підрозділів швидкого реагування та особистої безпеки суддів під час виконання завдань з охорони й безпеки органів та установ судової влади.

Захід розпочався з доведення в режимі відеоконференції до начальників територіальних управлінь Служби тактичної обстановки, на тлі якої проводитиметься навчання. Як зазначив один із керівників навчання, перший заступник Голови Служби полковник Служби судової охорони Станіслав Максимішин, таке двоступеневе тактико-спеціальне навчання проводиться в Службі вперше.   

"Керівний склад Служби судової охорони чекає від вас зваженості й рішучості в прийнятті рішень на застосування підпорядкованих вам підрозділів охорони, швидкого реагування та особистої безпеки суддів в умовах складної і швидкоплинної обстановки", – підкреслив полковник Служби судової охорони Станіслав Максимішин.

Навчання проходитиме у три етапи. Під час першого етапу командний склад територіальних управлінь Служби відпрацьовуватиме завдання в умовах переходу на посилений варіант несення служби. Так, прийматимуться рішення про організацію охорони об’єктів судової влади під час проведення резонансних судових засідань. З метою перевірки готовності до виконання завдань із забезпечення безпеки установ системи правосуддя особовий склад підрозділів швидкого реагування, особистої безпеки суддів та резервів другої черги діятиме за сигналом тривоги.

Наступного дня, 9 жовтня, під час другого етапу навчання, підрозділи швидкого реагування та особистої безпеки дев’яти територіальних управлінь Служби судової охорони здійснять марш до Києва. У ході маршу спецпризначенці Служби відпрацюють завдання з деблокування автодоріг на кількох напрямках.

Завершиться тактико-спеціальне навчання 10 жовтня проведенням практичного етапу на території та об’єктах однієї із судових установ міста Києва.

Зокрема, судові охоронці зі складу підрозділів швидкого реагування та особистої безпеки суддів практично відпрацюють тактичні дії під час забезпечення безпеки судді, стримування натовпу агресивно налаштованих осіб у їх спробах прорватися через лінію охорони на вході до судової установи, у разі виникнення безладів та порушень громадського порядку безпосередньо під час судового засідання, деблокування приміщення судової установи тощо.

Служба судової охорони