Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовцю ДП НАЕК «Енергоатом», підозрюваному у справі про сховища для відпрацьованого ядерного палива, обрали запобіжний захід

07 жовтня 2020, 11:23

Сьогодні, 7 жовтня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до першого заступника гендиректора ДП НАЕК «Енергоатом» запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 9 млн 984 тис 500 грн. Дії посадовця держпідприємства кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

На підозрюваного також покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії обов’язків – до 28 листопада 2020 року включно.

Нагадаємо, 28 вересня 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили про підозру народному депутатові України VIII скликання та першому заступникові гендиректора ДП «НАЕК «Енергоатом».
За версією слідства, у 2017 році посадовець забезпечив перемогу будівельної компанії екснардепа на тендері зі спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива вартістю майже 1 мільярд гривень.
За таку «послугу» народний обранець забезпечив родину першого заступника гендиректора ДП НАЕК «Енергоатом» безоплатними квартирами в житлових комплексах, що споруджувала його будівельна компанія у Києві.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вищий антикорупційний суд