Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 6 років за ґратами засуджено громадянина, який брав участь у викраденні учасників протестних акцій на Євромайдані

30 вересня 2020, 18:51

Київським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора Офісу Генерального прокурора, скасовано вирок суду першої інстанції та засуджено громадянина, який у січні 2014 року брав участь у позбавленні волі учасників протестних акцій Євромайдану, а також незаконно придбавав та зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб (5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 307 КК України), до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

Встановлено, що 22 січня 2014 року засуджений, діючи за попередньою змовою із групою осіб, сприяв вчиненню незаконного позбавлення волі потерпілого, якого із застосуванням фізичного насильства було викрадено в районі станції метро «Петрівка» в Києві та доставлено до наметового табору у лісосмузі неподалік від станції метро «Бориспільська». За це він отримав грошову винагороду в розмірі 800 грн.

Вироком Деснянського районного суду м. Києва його було засуджено та за сукупністю злочинів визначено покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки 5 місяців. Не погодившись з цим судовим рішенням, прокурор Офісу Генерального прокурора оскаржив його до Київського апеляційного суду.

Вирок суду апеляційної інстанції набрав законної сили з моменту його проголошення.

 

Офіс Генерального прокурора