Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Вища рада правосуддя розпочне розгляд рекомендацій кандидатів у судді в кінці березня», – А.Овсієнко

11 березня 2020, 16:31

Вища рада правосуддя має намір вже незабаром розпочати розгляд рекомендацій кандидатів у судді з відборів 2012, 2013, 2017 років. Про це повідомив Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко.

Голова Вищої ради правосуддя зазначив, що розгляд рекомендацій займе певний час.

«Підготовча робота до цієї процедури вже практично завершена. Думаю, що початку розгляду рекомендацій кандидатів у судді можна очікувати в кінці березня», – розповів виданню «Судово-юридична газета» Андрій Овсієнко.

За словами Голови ВРП, у рішенні Великої Палати Верховного Суду від 29 січня 2020 року, текст якого днями з’явився в реєстрі судових рішень, надані відповіді, які було необхідно отримати ВРП, зокрема щодо відсутності дискримінації діючих суддів при проведенні окремого конкурсу для кандидатів у судді.

«Сама процедура розгляду 467 рекомендацій кандидатів на посади суддів займе певний час. Ми маємо намір їх розглядати швидко. Розгляд рекомендацій кандидатів у судді – це один із пріоритетів у роботі Вищої ради правосуддя на найближчий час», – сказав Андрій Овсієнко.

Голова ВРП зазначив, що Рада візьме до уваги всі рекомендації кандидатів у судді, отримані ними як на вакантні посади суддів місцевих загальних судів, так і на вакантні посади суддів місцевих господарських і адміністративних судів, після завершення судових процедур і розгляду позовів з приводу відповідних конкурсів.

«Жодна рекомендація не залишиться без уваги, як і особиста позиція кандидата, – наголосив Андрій Овсієнко. – Вища рада правосуддя має намір враховувати думку кандидатів щодо обраної ними спеціалізації. Адже коли кандидати йшли на конкурси, вони розраховували на певний результат. Однак усе ж таки кандидатам бажано самим визначитися, в судах якої спеціалізації вони хочуть здійснювати правосуддя».