Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка притягнуто до адмінвідповідальності за поширення неправдивих чуток у Facebook

19 травня 2020, 13:33

14 травня 2020 року суддею Артемівського міськрайонного суду Донецької області Давидовською Т.В., розглянуто адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності громадянина Є. за статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (поширювання неправдивих чуток).

Встановлено, що 3 березня 2020 року о 21:00 громадянин Є. за місцем мешкання в Інтернет ресурсах, а саме місцевій спільноті соціально-орієнтованій мережі Facebook «Вільний Бахмут» розмістив напис у вигляді зображення в якому міститься неправдива інформація поширення якої могло призвести до блокування функціонування гарячої лінії СБ України, відволікти на хибний об’єкт ресурси установи, ввести в оману суспільство, призвести до неправильного сприйняття ситуації навколо коронавірусу COVID-19 загалом, чим скоїв адміністративне правопорушення передбачене статтею 173-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Правопорушник свою провину визнав повністю та пояснив, що дійсно виклав неправдиву інформацію на сторінці Facebook «Вільний Бахмут». Коли він дізнався, що дана інформація є неправдивою, то одразу видалив її та зробив спростування на тій самій сторінці.

Постановою судді громадянина Є. визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення і призначено йому стягнення в вигляді штрафу на користь держави у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що у грошовому еквіваленті становить 170 (сто сімдесят) грн.

На теперішній час рішення не набрало законної сили, апеляційна ухвала до суду не надходила.

Фото-Главком

 

За повідомленням прес-служби суду