Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гра в більярд під час карантину обійшлась власнику розважального закладу у 34 тис. грн штрафу

08 квітня 2020, 10:27

Суддя Дзержинського міського суду Донецької області 3 квітня ухвалив постанову щодо порушення правил карантину.

Відповідно до матеріалів справи працівниками поліції у березні зафіксовано порушення правил карантину власником розважального закладу "М". У закладі виявлено 6 осіб, які грали в більярд.

Дослідивши матеріали справи та надані докази, суд дійшов висновку, що підприємець допустив порушення правил щодо карантину людей, а його провина в скоєнні правопорушення, передбаченого статтею 44-3 КУпАП доведена в повному обсязі.

Суд зауважує - надання можливості особам гри в більярд жодним чином не є нагальною потребою для людей в умовах карантину,  а тому надання таких послуг заборонено.

Відтак, власника розважального закладу визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а саме в сумі 34000 гривень.

Постанова не набрала законної сили.

З повним текстом постанови можна ознайомитись за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/

Довідково:

Стаття 44-3 КУпАП передбачає відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Диспозиція статті 44-3 КУпАП є бланкетною, а тому при вирішенні питання про притягнення до адміністративної відповідальності за цією статтею потрібно звертатися до конкретних правил і норм, які регулюють відносини з боротьби з інфекційними хворобами.

Відповідно до пункту 5 протоколу №3 засідання тимчасової міської протиепідемічної комісії від 17 березня 2020 року «Про стан забезпечення епідеміологічного благополуччя населення м. Торецьк та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом СОVID-19» заборонити до особистого розпорядження, зокрема: роботу суб`єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, тощо), торгівельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торгівельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торгівельної діяльності і діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки, замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

За повідомленням прес-служби суду