Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сумах затримали адвоката за підозрою у 41 випадку «псевдомінування» судів та інших установ

11 лютого 2020, 14:18

Сьогодні прокурор області повідомив цій особі про підозру. В ході слідства встановлено, що жінка, починаючи з 10 жовтня минулого року 41 разів дзвонила на лінію «102» і повідомляла про замінування місцевих судів, а також Центру надання адміністративних послуг, - повідомляє прес-служба Господарського суду Сумської області.

При цьому жодного разу факт мінування не підтвердився.

З огляду на професію, адвокат продумувала до дрібниць свої злочинні дії, щоб уникнути викриття. Зокрема, змінювала голос, систематично змінювала сім-карти і мобільні телефони, говорила з оператором не більше 5 секунд тощо.

В даний час 39-річна жінка затримана в порядку ст. 208 КПК України. Під час санкціонованого обшуку у неї виявлено та вилучено мобільні телефони, з яких вона здійснювала телефонні дзвінки на лінію «102». У той же час здобуті інші неспростовні докази її причетності до вказаного злочину. Більш того, затримана зізналася у скоєному.

Зараз прокуратура готує клопотання до суду про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.